Передплата 2024 ВЗ

Данилюк розповів, коли може надійти п'ятий транш кредиту від МВФ

  • 05.07.2017, 13:57
  • 928

Раніше місія фонду вказувала на необхідність технічного доопрацювання відповідних законопроектів.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк очікує восени рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання Україні чергового кредитного траншу в рамках програми EFF.

"Україна може отримати 5-й транш кредиту МВФ восени", - сказав він в інтерв'ю каналу Bloomberg TV.

Раніше агенство Bloomberg повідомило, що п’ятий транш фінансової допомоги від МВФ розміром 1,9 млрд доларів відкладений і буде виділений Україні не раніше осені 2017 року.

23 червня офіційний представник МВФ Джеррі Райс під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні повідомив, що питання чергового перегляду економічної програми України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) поки відсутня в повістках засідань ради директорів фонду. У свою чергу заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован повідомив, що проект порядку денного засідань ради директорів зазвичай складається за два-три місяці до самих засідань.

Місія МВФ, яка працювала в травні в Києві, вказувала на необхідність технічного доопрацювання відповідних законопроектів і парламентської підтримки пенсійної та земельної реформ, пожвавлення приватизації та антикорупційних зусиль.

Нагадаємо, у квітні Міжнародний валютний фонд перерахував Україні четвертий транш у розмірі 1 млрд доларів. Міністр фінансів Олександр Данилюк тоді повідомив, що Україна планує до кінця 2017 отримати ще три транші.

Український тиждень.

Схожі новини