Передплата 2024 «Добрий господар»

Полторак: «Я не бачу загроз невиконання планів щодо реформування ЗСУ»

  • 30.06.2017, 09:35
  • 951

За його словами, робиться усе можливе аби ті амбітні плани, ті зобов’язання щодо переходу на стандарти НАТО в ЗСУ виконувалися.

Міністр оборони України Степан Полторак взяв участь у засіданні міністрів оборони в форматі учасників місії НАТО «Рішуча підтримка» в Афганістані. Про це повідомляє кореспондент Тижня.

За його словами, чітка позиція України полягає у необхідності адекватного реагування на високу активність терористичних організацій в світі. Як зазначив міністр, прикладом дії терористів є війна на сході України, яку розв’язала Росія. Незважаючи на постійну загрозу розв’язання більш масштабної агресії з боку РФ, українська сторона залишається вірною своїм зобов’язанням в рамках коаліції. При цьому основні зусилля будуть зосереджені на діяльності українських груп розмінування.

В своєму коментарі Тижню Степан Полторак окреслив також поточний стан реформування ЗСУ у відповідності до стандартів Альянсу. «Ми робимо все можливе для того, щоб ті амбітні плани, ті зобов’язання, які ми на себе взяли виконувалися» - підкреслив він. За його словами цьому допомагають 35 міжнародних радників з країн НАТО. Міністр зауважив, що були виконані всі заходи заплановані на 2016 рік, і зараз реформування продовжується.

Разом з тим, Полторак провів низку двосторонніх зустрічей в рамках міністеріума. Зокрема, з канадським колегою були обговорені питання боротьби з терористичними загрозами та стан військово-технічного співробітництва, в тому числі закупівлю в Канаді військового оснащення для ЗСУ. На зустрічі з міністром оборони Австралії досягнуто домовленість щодо співпраці між нашими країнами, особливо в питаннях підготовки особового складу і обміну інформацією. Вперше планується візит української делегації від Міністерства оборони до Австралії. Про інтенсифікацію партнерства йшлося і на зустрічі з міністром оборони США Маттісом. Стан справ у створенні мультинаціонального підрозділу УкрПолЛітБрігу став головною темою розмови з польським колегою. На майбутній зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Столтенбергом планується обговорити стан реформування ЗСУ, надання військово-технічної допомоги в рамках комплексного пакету заходів НАТО. За словами Полторака, ще одним питанням, яке піднімалося під час всіх зустрічей було захоплення чергового російського військовослужбовця силами АТО.

Схожі новини