Передплата 2024 «Добра кухня»

Максимальний бал з української мови на ЗНО отримали п'ятеро випускників

  • 25.06.2017, 09:53
  • 1 351

7,5% не змогли скласти тест з української мови та літератури.

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко зазначив, що лише п'ять випускників набрали максимум 200 балів під час зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Про це повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра.

За словами Кириленка, під час іспиту з української мови та літератури, який складали всі випускники (він необхідний для вступу до будь-якого вишу), лише п'ять випускників набрали максимум 200 балів. 7,5% завалили іспит з цього предмета.

"Напевно, посилились вимоги до знання української мови та літератури", — прокоментував віце-прем’єр-міністр.

Він нагадав, що буде додаткова сесія ЗНО з 3 до 12 липня. На підставі результатів тестування виші ухвалюють рішення про зарахування.

Кириленко також звернув увагу, що ті випускники, які перебувають під тимчасовою окупацією, можуть розраховувати на підтримку українського уряду. Для цього з 19 червня до 30 вересня в університетах діятимуть освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна". Детальний перелік цих ВНЗ є на сайті Міністерства освіти і науки. Вступати через освітні центри можуть як особи, які мають український документ про освіту та сертифікати ЗНО 2016 або 2017 року, так і ті, хто не має українського документа про освіту і не проходив ЗНО.

Схожі новини