Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Турчинов виступив за осилену перевірку одержувачів біометричних паспортів з Донбасу та Криму

  • 23.06.2017, 08:11
  • 785

За його словами, є небезпека того, що доступ до безвізового режиму можуть отримати бойовики чи представники російських спецслужб.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виступив за ретельну перевірку одержувачів біометричних паспортів з окупованого Донбасу та Криму. Про це повідомляє прес-служба РНБО у четвер, 22 червня.

"Необхідно проводити ретельну перевірку всіх бажаючих отримати біометричний паспорт, які прибувають з окупованих територій", - сказав Турчинов.

За його словами, після початку дії безвізового режиму України з ЄС значно збільшилась кількість бажаючих отримати біометричні паспорти з Криму та з території окупованого Донбасу.

"В той же час, не маючи доступу до архівів, що залишились на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій, доступ до безвізового режиму можуть отримати сепаратисти, громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб", -додав секретар РНБО.

Він зазначив, що для недопущення такої ситуації, необхідно внести зміни до чинного законодавства, що дозволить здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, які прибувають з окупованих територій для отримання біометричного паспорту. У випадку виявлення невідповідності поданих даних, таким громадянам повинно бути відмовлено в отриманні біометричного паспорту.

"З цього приводу Секретар РНБО провів нараду з керівниками МВС, Міграційної служби, СБУ, прикордонниками тощо. Він повідомив, що для правового врегулювання цього питання було підготовлено відповідний законопроект, «який розроблений народними депутатами-членами парламентської коаліції і найближчим часом має бути внесений до ВРУ", - додали у прес-службі РНБО.

Також Турчинов підкеслив, що дуже важливо прийняти цей необхідний для забезпечення безпеки України та Європи закон, ще до початку чергових канікул.

Схожі новини