Передплата 2024 ВЗ

Ще трьох російських спортсменів дискваліфікували через допінг

  • 23.06.2017, 09:54
  • 1 074

Російські легкоатлети Інга Абітова, Анастасія Капачинська і Дєнис Алексєєв визнані порушниками антидопінгових правил і дискваліфіковані на 4 роки.

Трьох російських учасників Олімпійських ігор у Пекіні визнано винними у прийомі заборонених анаболиків. Про це заявила в інтерв'ю агентству AFP у середу, 21 червня, антидопінговий координатор Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Олена Іконнікова, передає УТ.

Повідомляється, що російські легкоатлети Інга Абітова, Анастасія Капачинська і Дєнис Алексєєв визнані порушниками антидопінгових правил і дискваліфіковані на 4 роки.

"Ці три бігуни за власною ініціативою порушили допінгові норми. Їх добровільні визнання санкцій, отримані від Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), ратифіковані дисциплінарним антидопінговим комітетом Російського антидопінгового агентства", - йдеться в заяві.

Зазначається, що в результаті повторної перевірки проби бігунки на довгі дистанції Абітової, взятої на Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні, була виявлена заборонена субстанція - туринабол. Термін дискваліфікації спливає 12 червня 2018 року.

Крім того, повторна перевірка проби бігунки на 400 м Капачинської з Олімпійських ігор 2008 року і чемпіонату світу в Тегу 2011 року виявила заборонені субстанції - туринабол і станозолол. Вона дискваліфікована на 4 роки з дати тимчасового усунення - 1 липня 2016 року.

Також повторна перевірка проби бронзового призера естафети 4х400 м Олімпійських ігор 2008 року Алексєєва дала позитивний результат на туринабол. Термін його усунення закінчиться 15 листопада 2018 року.

Анулюванню підлягають усі результати, досягнуті спортсменами в період доведеного прийому заборонених субстанцій. Бігуни мають також повернути всі нагороди й отримані призові гроші.

Схожі новини