Передплата 2024 «Добрий господар»

Василь Ломаченко встановив світовий рекорд

  • 11.06.2017, 14:53
  • 2 277

11 червня 2016 року у своєму сьомому поєдинку на профі-ринзі Василь Ломаченко ефектно нокаутував у п'ятому раунді чемпіона світу за версією WBO Романа Мартінеса з Пуерто-Рико.

Для зустрічі з ним "Hi-Tech" піднявся у вагову категорію до 59 кг. На момент бою він також володів титулом WBO у вазі до 57,15 кг.

Поєдинок пройшов на культовій для любителів боксу арені "Madison Square Garden" у Нью-Йорку, США. Там Ломаченко встановив світовий рекорд - підкорив другу вагову категорію, провівши найменшу кількість боїв. Також він став першим і досі єдиним українцем — чемпіоном світу з профі-боксу у двох вагових категоріях.

Із першого раунду Василь контролював хід і темп бою. Мав очевидну перевагу у швидкості. Демонстрував звичні для себе різкі зміщення вбік із подальшими ударами. З кожним раундом перевага Ломаченка зростала. Мартінес не встигав реагувати на численні серії та комбінації. У третьому раунді українець декілька разів похитнув пуерториканця. У четвертому раз за разом бив ефектні ліві прямі в голову. Пропущені удари уповільнили й розконцентрували Мартінеса. У п'ятому раунді Ломаченко додав агресії й повністю вкладався в удари. Крапку в поєдинку поставив точною двійкою лівий - правий у голову.

Свою перемогу Василь присвятив Мухаммедові Алі — "Найвеличніший" помер 3 червня 2016 року на 75-му році життя. Після неї Ломаченко вперше потрапив у десятку найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією американського журналу "Ring". Посів сьоме місце.

Схожі новини