Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МЗС вимагає від Росії припинити переслідування журналістів Семени й Сущенка

  • 06.06.2017, 15:53
  • 964

Росія судить двох українських журналістів за сфабрикованими звинуваченнями.

У Міністерстві закордонних справ України, у День журналіста, який відзначають 6 червня, зажадали від російської сторони припинити переслідування українських журналістів Миколи Семени і Романа Сущенка. Про це в Твіттері написала спікер українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца, передає УТ.

«Саме в День журналіста вкотре вимагаємо від Російської Федерації припинити політичне переслідування журналістів Сущенка та Семени», — написала Беца.

7 грудня слідчий в анексованому Криму висунув журналісту Миколі Семені звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації». Кримінальна справа складається з шести томів. На допиті ФСБ Микола Семена заявив, що у своїх матеріалах реалізовував право на «вільне висловлення думки». Захист Миколи Семени, Міжнародна і Європейська Федерації журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування, позитивної відповіді поки добитися не вдалося.

Схожі новини