Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо, як лотереї в Україні перетворюють на заборонені гральні автомати

  • 30.05.2017, 08:55
  • 1 145

В Україні лотерейні термінали налаштовують так, щоб вони працювали за принципом грального автомата і людина витрачала більше грошей.

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів президент компанії М.С.Л., експерт лотерейної тематики Георгій Ложенко.

За його словами в деякі лотерейні термінали самообслуговування (ЛТС) встановлюють програми, які провокують людину робити більше ставок.

"Треба розуміти, що таке гральний автомат. Питання не в зовнішньому вигляді і не в тому, що на екрані. Зовні це буде виглядати точно так само, як лотерейний термінал самообслуговування (ЛТС). Але він відрізняється тим, яке програмне забезпечення використовується. Є програмне забезпечення, яке піднімає дуже високий рівень азарту, а є яке тримає людину в якихось розумних рамках. В лотомаркетах, які працюють під нашою ліцензією встановлена програма, яка не дає високу ступінь азарту", - зазначив він.

За словами експерта в Україні немає чіткого контролю за діяльністю лотерейного бізнесу, через що масово працюють заборонені гральні автомати. Міністерство фінансів нещодавно розробило проект ліцензування лотерейного бізнесу, який навпаки можек легалізувати заборонений в 2009 азартний бізнес.

"В ліцензійних умовах від Мінфіну відсутня форма контролю. Яке програмне забезпечення там буде? А хто його контролюватиме? Хто буде відповідати за те, що комусь захочеться використовувати саме високоазартну програму і відповідно заробляти на цьому більше. Ось цього всього немає в ліцензійних умовах", - розповів Ложенко.

Експерт зазначив, що коли немає чітких правил, то це просто дає можливість оператору робити все, що він захоче.

"Тоді ми будемо мати не ЛТС, а ми будемо мати ігрові автомати, які будуть виглядати як ЛТС. Зупинити їх нереально. Ми самі всередині своєї системи боремося з недобросовісними партнерами, які буває йдуть на порушення договору з нами і намагаються підмінити програму",- додав він.

Зазначимо, Міністерство фінансів України розробило умови отримання ліцензій для лотерейного бізнесу. Як писало видання Апостроф. Цей документ залишає на ринку монополію для однієї компанії і зменшує надходження податків в держбюджет.

Також газета "Дзеркало тижня" писало, що проект ліцензування лотерейного ринку від Мінфіну може легалізувати гральний бізнес, який заборонений в Україні з 2009 року.

У проекті ліцензійних умов немає чіткого розмежування між лотереєю Тото і букмекерством. Останнє віднесено до азартних ігор і заборонено в Україні.

Схожі новини