Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Арешт Штепи продовжили ще на 2 місяці

  • 28.05.2017, 09:00
  • 785

Ленінський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці запобіжний захід для екс-мера Слов’янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності терористичної групи.

Про це «Укрінформу» повідомив адвокат Олександр Шадрін.

«Нова суддівська колегія — напередодні за рішенням Апеляційного суду Харківської області справу передано з Комінтернівського райсуду до Ленінського райсуду — продовжила запобіжний захід для Штепи: вона залишається під арештом, тобто, в СІЗО ще на два місяці, до 25 липня 2017 року», — зазначив адвокат.

За його словами, обрання запобіжного заходу стало актуальним питанням слухання, оскільки термін арешту Штепи закінчувався опівночі 28 травня.

Як повідомив Шадрін, сторона захисту заявила клопотання про відвід колегії суддів, прокурорів, секретаря судового засідання та судового розпорядника з причини їх упередженості, а також у зв’язку з порушенням права на захист, однак у цих вимогах суд їм відмовив.

«Чергове засідання суду призначено на 30 травня, на 11:00. Справу Штепи буде розглянуто заново в 4-й за ліком раз — через відводи суддів і зміни підсудності», — пояснив адвокат.

За його словами, сторона захисту має намір добитися зміни запобіжного заходу для Штепи: «15 травня скарга Штепи на порушення права на справедливий суд прийнята в Європейському суді з прав людини, і звідти вже затребували всі постанови судів про запобіжний захід для Штепи».

Джерело: zaxid.net

Схожі новини