Передплата 2024 ВЗ

Київ наполягає на узгодженні у Мінську 24 травня дати звільнення заручників

  • 20.05.2017, 18:37
  • 1 084

Українська сторона наполягає на остаточному узгодженні списків заручників та дати їхнього звільнення на Донбасі на зустрічі у Мінську 24 травня.

Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми наполягаємо на тому, що 24 травня, під час наступної зустрічі в Мінську, повинна бути поставлена ​​дата звільнення заручників і ми повинні вийти на остаточний список», — сказала вона.

Геращенко нагадала, що наразі вже завершена верифікація заручників, і важливо, щоб на останній зустрічі в Мінську всі сторони підтвердили ці наміри.

Вона наголосил, що в ситуації на сьогодні ключовими є безпека і гуманітарний аспект, а також вільне переміщення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Раніше за результатами зустрічі у Мінську повідомлялося, що українська сторона наполягає на терміновому узгодженні списків осіб, які вчинили злочини, однак їх можна помилувати в рамках законодавства заради звільнення українських полонених.

Джерело: hromadske.ua

Схожі новини