Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові на хабарі затримали керівника державної установи

  • 16.05.2017, 16:54
  • 1 254

У Львові військовою прокуратурою затримано керівника державної установи за систематичне вимагання та одержання 150 тис грн хабара.

Упродовж лютого-травня 2017 року військовою прокуратурою Львівського гарнізону за матеріалами та спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України задокументовано понад 20 епізодів вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником державної установи «Територіальнемедичне обєднання МВС України по Львівській області».

Грошові кошти на загальну суму 150 тис грн від громадян України призначалися за вирішення питань, повязаних із господарською діяльністю, а також передачею в порушення існуючого порядку в оренду приміщень підпорядкованої посадовцю установи.

15 травня 2017 року вказаного керівника затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання чергової неправомірної вигоди в розмірі 6 тисгрн.

Грошові кошти виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення огляду місця події. На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії та обшуки за місцем проживання фігуранта справи. Вирішуються питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Прес-служба військової прокуратури

Західного регіону України

Схожі новини