Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ запідозрила «Нафтогаз» у несплаті ₴3 млрд податків

  • 16.05.2017, 08:37
  • 903

Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ ініціює проведення перевірки фінансово-господарської діяльності «Нафтогаз» України.

Про це йдеться в зверненні СБУ до начальника Офісу великих платників податків ДФС Євгену Бамбізову, інформує «Економічна правда».

«Нафтогаз, можливо, ухилився від сплати податкових платежів при імпорті на територію України природного газу з території РФ за контрактом від 2015 року зі ВАТ Газпром. Протягом 2015 року митницею було оформлено «періодичні митні декларації» на переміщення газу в обсязі 2 млрд куб м щомісячно. За жовтень-листопад 2015 року на підставі даних декларацій переміщено 2 млрд куб м і 0,38 млрд куб м природного газу за попередньою ціною 227,36 доларів за /1 тис куб м», - йдеться в документі.

Митне оформлення цього обсягу не завершено досі, але після коригувань законодавства України, з 1 січня 2017 року «Нафтогаз» увійшов в число суб'єктів, зобов'язаних платити ПДВ з зовнішньоекономічних операцій.

«Таким чином, сума неоплачених податкових платежів становить 3 млрд грн. З огляду на вищевикладене, просимо розглянути питання про проведення документальної перевірки фінансово-господарської діяльності НАК «Нафтогаз», — йдеться у зверненні СБУ до ДФС.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини