Передплата 2024 «Добра кухня»

Гонтарева допустила, що після відставки її будуть переслідувати

  • 11.05.2017, 10:55
  • 886

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева допустила можливість судового або кримінального переслідування після її відставки, в той же час вона наголосила на правильності своїх реформаторських дій на посту керівника регулятора.

«Переслідування — воно може бути. Тому що кількість інсинуацій, провокацій, нісенітниць, брудних кампаній зашкалює. Чи варто цього боятися? — Ні. Ні на секунду не сумнівалася, що все зробила правильно», — сказала Гонтарева в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Вона заявила, що йде з посади за власним бажанням у зв’язку з виконанням своєї місії на цій посаді, а «не в зв’язку зі зміною політичних еліт, що є доказом руху країни вперед».

«Як би хтось не думав, що Україна нікуди не рухається, я, прощаючись з усіма, точно можу сказати: країна рухається», — заявила Гонтарева.

Голова Нацбанку також пояснила свій низький рейтинг серед населення тим, що всі медіа в країні знаходяться в руках тих, з ким Нацбанк під її керівництвом три роки боровся за очищення банківського сектора.

«Вони з нами борються, “годують” політиків, які вам потім розповідають, який поганий Національний банк», — пояснила керівник НБУ.

Гонтарева також уточнила, що не збирається виїжджати з країни і зазначила, що не йтиме в політику, і висловила жаль, що в країні відсутня політична сила, яку б вона хотіла бачити під умовною назвою «Партія здорового глузду».

Джерело: zaxid.net

Схожі новини