Передплата 2024 «Добрий господар»

За три місяці 2017 року понад 130 українців попросили притулку в Чехії

  • 04.05.2017, 09:49
  • 741

У першому кварталі 2017 року з проханням про надання притулку до влади Чеської Республіки звернулися 353 іноземці, серед них найбільше прохачів було з України.

Про це повідомляє «Радіо Прага» з посиланням на дані відділення міграційної політики МВС Чехії.

У повідомленні наголошується, що в 135 випадках йшлося про громадян України, за ними були громадяни Азербайджану, Вірменії, Сирії, Куби та В’єтнаму.

«З січня по березень поточного року притулок в Чеській Республіці було надано 16 прохачам, 39 осіб отримало додаткову охорону, яка, на відміну від притулку, надається на обмежений термін. Її отримують люди, яким було відмовлено в наданні притулку, але в разі повернення додому їх життя може виявитися в небезпеці», — йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ZAXID.NET, у Словаччині значно зросла кількість компаній, заснованих українцями. За останні шість років їх було відкрито 1324 компанії і це більше ніж за попередні 20 років.

Причиною цього зростання є не бізнес і розробка бізнес-планів у Словаччині. Ключовою мотивацією є бажання отримати в країні-члені Європейського союзу тимчасову посвідку на проживання та можливість працювати.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини