Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп назвав "фальшивкою" втручання РФ у вибори в США

  • 01.05.2017, 13:37
  • 844

Американський президент Дональд Трамп заявив про зв'язки кандидата від Демократичної партії на виборах президента США Гілларі Клінтону з Росією та прокоментував інформацію про втручання РФ у вибори у США.

Про це інформує CBS.

Трамп додав, що втручання Росії у вибори в США "фальшивкою " і нагадав, що Клінтон також має зв'язки з Росією.

"Подеста (Джон Подеста, глава виборчого штабу Клінтон - ред), який, як я розумію, разом з братом володіє компанією в Росії. Чоловік Клінтон (Білл Клінтон - ред) виступає з промовами в Росії. Гілларі укладала уранову угоду з Росією. Ніхто ніколи про це не говорить...", - зауважив Трамп.

"Подеста не дозволяв перевіряти записи на серверах і все інше, що зазвичай потрібно перевіряти... Окрім того, знаючи щось про злам, якщо ви не упіймаєте хакера - дуже важко сказати, хто здійснив атаку. З врахуванням сказаного, я погоджуся з РФ. Можливо, це був Китай, можливо - багато різних груп", - додав президент США.

"Ми маємо з'ясувати, що відбулося", - резюмував Трамп.

Нагадаємо, в кінці 2016 року США запровадили нові санкції проти Росії у зв'язку кібератаками, які вплинули на процес виборів президента США.

У списку санкцій — начальник Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Ігор Коробів, його заступники Володимир Алексєєв, Сергій Гизунов та Ігор Костюков, а також хакери Білан Олексій та Євген Богачов.

Крім того, США видворили 35 російських дипломатів і їх сім'ї. Також влада США закрила дві російські дипмісії в Нью-Йорку та Меріленді через підозру в шпигунстві.

Раніше в ЦРУ заявили, що Росія навмисно здійснювала кібератаки під час виборчої гонки, щоб допомогти Дональду Трампу виграти вибори, а не для того, щоб підірвати довіру до виборчого процесу країни. У розвідці встановили особистості тих, хто був тісно пов'язаний з російським урядом та зливав WikiLeaks тисячі повідомлень демократів, включаючи пошту голови передвиборної кампанії Гілларі Клінтон.

Джерело: tsn.ua

Схожі новини