Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Німеччині вирішили ввести штрафи для соцмереж за фейки і агресію

  • 05.04.2017, 18:01
  • 917

Кількість нападок в соціальних мережах, що розпалюють ворожнечу, зросла в багато разів.

Німецький уряд в середу, 5 квітня, схвалив введення штрафів на суму до 53 млн доларів для соцмереж, які не будуть видаляти фейкові новини та повідомлення, що розпалюють ненависть, після скарг користувачів.

"Злочини на ґрунті ненависті, з якими недостатньо ефективно борються, представляють величезну небезпеку для мирного єдності вільного, відкритого і демократичного суспільства", - йдеться в заяві кабінету міністрів.

З того часу, як в Німеччину в 2015 році прибуло понад мільйон мігрантів, кількість нападок в соціальних мережах, що розпалюють ворожнечу, зросла в багато разів. Уряд кілька разів попереджав інтернет-компанії, що вони недостатньо ефективно борються з подібним контентом.

Крім того, у вересні цього року в Німеччині пройдуть вибори. Багато німецьких політики побоюються, що перед виборами в соціальних мережах з'явиться безліч неправдивої інформації.

У разі якщо законопроект отримає схвалення парламенту, у соцмереж буде тільки 24 години після надходження скарги, щоб видалити пости, які відкрито порушують німецький закон.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини