Передплата 2024 ВЗ

Німеччина виділила Україні 300 млн грн для підтримки малого та середнього бізнесу

  • 04.04.2017, 17:38
  • 960

Програма націлена сприяти зростанню капітальних інвестицій в економіку України, підвищенню капіталізації самої економіки і розширення імпортного заміщення.

Німецький державний банк розвитку KfW надасть Україні 300 мільйонів гривень для підтримки фінансування малого та середнього бізнесу. Про це повідомляє прес-служба Німецько-українського фонду.

Зазначається, що відповідна угода підписана між Національним банком України (НБУ), Міністерством фінансів і KfW у Києві 4 квітня.

Зазначена програма націлена сприяти зростанню капітальних інвестицій в економіку України, підвищенню капіталізації самої економіки і розширення імпортного заміщення. Пріоритетними секторами при цьому є легка промисловість, переробна промисловість, тваринництво та відновлювальна енергетика.

"Схема співпраці передбачає, що підприємець подає заявку про кредит в банк-партнер, який розглядає її і передає для затвердження в фонд. Затверджена кредитна заявка повертається банку і тоді банк підписує угоду з суб'єктом підприємницької діяльності про кредит, кошти для якого надаються фондом. Після того як кредит погашається, банки партнери повертають ці кошти.", - йдеться у повідомленні.

В рамках програми будуть підтримуватися малі і середні підприємства з чисельністю робочих до 250 чоловік. Максимальна сума кредиту 250 тис. Євро.

Раніше Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 1734-VIII «Про споживче кредитування», яким визначаються загальні правові та організаційні засади споживчого кредитування в Україні, регулюються відносини між кредитодавцями, кредитними посередниками та споживачами під час надання послуг споживчого кредитування.

Схожі новини