Передплата 2024 «Добра кухня»

МЗС різко відреагувало на проведення Росією військового призову в окупованому Криму

  • 04.04.2017, 15:16
  • 722

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест щодо дій РФ на півострові.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Російській Федерації через її наміри провести призов на військову службу на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і міста Севастополь. Про це повідомили у прес-службі МЗС у вівторок, 4 квітня.

"Привернуто увагу, що Резолюція ГА ООН A/RES/71/205 від 19 грудня 2016 року «Ситуація з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)» встановила факт незаконної окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та закликала її забезпечити виконання своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом, міжнародними механізмами захисту прав людини, іншими договірно-правовими інструментами, стороною яких вона виступає", - йдеться у повідомленні.

Відомство вимагає скасувати призов на військову службу громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, а також забезпечити неухильне дотримання російською стороною своїх міжнародних зобов’язань.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини