Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліція Донеччини місяць прийматиме "незаконну" зброю

  • 01.04.2017, 17:22
  • 700

На Донеччині з 1 квітня стартує місячник добровільної здачі зброї.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

"З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин та профілактики злочинів з їхнім використанням з 1 квітня стартує місячник добровільної здачі небезпечних предметів. В обмін на незареєстровані зброю або боєприпаси правоохоронці, згідно з діючим законодавством, гарантують таким особам звільнення від кримінальної відповідальності", - зазначається у повідомленні.

В рамках проведення місячника громадяни можуть як позбутися зброї, що зберігається без дозвільних документів, так і перереєструвати її на себе, за умови проходження необхідної процедури легалізації.

Читайте також: Генпрокурор пояснив, чому підтримує легалізацію зброї для громадян

Поліція наголошує, що незаконне зберігання зброї та боєприпасів тягне за собою кримінальну відповідальність, за винятком випадків, коли громадяни добровільно здають її до територіальних підрозділів поліції в рамках впроваджених заходів. Ті, у кого зброя вилучається поліцейськими примусово, притягуються до кримінальної відповідальності за ст.263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Недобросовісним власникам заборонених предметів загрожує до 7 років позбавлення волі.

Схожі новини