Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прем'єр-міністр анонсував зміни у системі приватизації в Україні

  • 16.03.2017, 11:31
  • 772

Уряду потрібно значно покращити систему корпоративного управління і відповідна робоча група вже працює над покращенням механізмів і зміною системи приватизації в Україні. Про це у четвер, 16 березня, під час щорічної інвестиційної конференції у Києві, сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

«Фактично за цих 3-4 місяці ми напрацювали пакет необхідних змін, які покращать корпоративне управління, але у цьому питанні це є дуже багато питань, які нам потрібно зробити, вивчити і вирішити. Зараз створена робоча група, яка працює по двох напрямках - це покращення механізмів, або зміна системи приватизації в Україні», - зазначив він.

Володимир Гройсман також зауважив, що приватизація - це на сьогодні дуже актуальне питання. «Більше 3,5 тисячі державних підприємств. Ніхто не може управляти 3,5 тисячами підприємств. Так само і держава. Держава є неефективним власником, який не може дати якісне управління на більшості цих підприємств», - сказав очільник уряду.

Також прем'єр-міністр додав, що чесний бізнес абсолютно відкрито має брати участь у приватизації, отримувати можливості для інвестування і розвитку цих підприємств.

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман заявив про зустріч з силовими структурами щодо питань їх взаємодії із бізнесом.

Джерело: Захід.Нет

Схожі новини