Передплата 2024 ВЗ

США вирішили наполовину скоротити фінансування ООН

  • 14.03.2017, 11:23
  • 688

Щорічно США перераховують Організації Об'єднаних Націй близько 10 млрд доларів.

Адміністрація американського президента США Дональда Трампа планує більш ніж на 50 відсотків скоротити фінансування програм ООН. Про це у вівторок, 14 березня, повідомила газета Foreign Policy.

За даними видання, співробітники Держдепартаменту отримали розпорядження знайти можливість скоротити фінансування миротворчих проектів Організації Об'єднаних Націй, Дитячого фонду ЮНІСЕФ та програми розвитку ООН. Не виключено, що США також зменшать внески до фонду Світової продовольчої програми та програми з питань біженців.

Джерела Foreign Policy, крім того, допускають повне припинення фінансування Фонду ООН в області народонаселення і Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, які не користуються популярністю серед консервативних представників адміністрації американського президента.

Щорічно США перераховують Організації Об'єднаних Націй близько 10 млрд доларів. У четвер, 16 березня, Білий дім має намір оприлюднити проект бюджету на 2018 рік. Передбачається, що окрім зменшення виплат у бюджет ООН, в нього буде закладено скорочення до 37% витрат на Державний департамент, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та на підтримку міжнародних програм. Замість цього Вашингтон збільшить витрати на оборону країни на 54 млрд доларів.

Якщо Вашингтон відмовиться виконувати свої зобов'язання по фінансуванню програм ООН, Сполучені Штати можуть втратити право голосу в Генасамблеї всесвітньої організації. Решта країн - члени ООН не зможуть самостійно заповнити цю суму і покрити бюджет організації, пише Foreign Policy.

Схожі новини