Передплата 2024 «Добрий господар»

Керівництво Samsung пішло у відставку через звинувачення в корупції

  • 28.02.2017, 14:19
  • 801

Це сталося відразу після заяви прокуратури.

Топ-менеджери корейської компанії Samsung покинули свої посади у вівторок, 28 лютого, на тлі корупційного скандалу в Південній Кореї, який привів до імпічменту президента країни Пак Кин Хе, передає УТ.

Прокуратура Південної Кореї заявила у вівторок, що віце-президенту і факточному главі компанії Лі Чже Йену і ще чотирьом топ-менеджерам компанії будуть пред'явлені звинувачення в дачі хабарів і розтраті.

Відразу після цієї заяви свої посади покинули три з чотирьох топ-менеджерів, згаданих прокуратурою, в тому числі віце-голова компанії Чхве Кі-сон і президент Чан Чхун-ки. Лі Чже Ен був заарештований в середині лютого через звинувачення в корупції.

З того часу, коли його батько Лі Гон Хі переніс інфаркт, Лі Чже Йен вважається фактичним главою корпорації, і, незважаючи на арешт, він поки зберігає свій пост.

Окрім того, Samsung оголосив про початок реструктуризації компанії. Зокрема, розформований офіс стратегії майбутнього - відділ компанії, який координує її роботу.

Керівництву концерну закидають дачу хабарів Чхве Сун Сіль, яка вважалася однією з наближених до президентки Пак Кин Хе осіб та стала головною фігуранткою корупційного скандалу 2016 року.

Samsung закидають, що той профінансував підприємства та фонди, що належали главі держави, в обсязі 30 мільярдів вон (близько 25 мільйонів доларів США). За це провідний південнокорейський концерн буцімто отримав політичну підтримку для суперечливого злиття своїх двох дочірніх підприємств.

Схожі новини