Передплата 2024 «Добра кухня»

Сепаратисти з погрозами застосування зброї відібрали безпілотник у спостерігачів ОБСЄ

  • 25.02.2017, 13:37
  • 848

Голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Ертугрул Апакан засудив бойовиків збройного сепаратистського угруповання «ДНР», що брали на приціл членів місії і відібрали в них міні-безпілотник.

За його словами, інцидент стався у п’ятницю, 24 лютого, в окупованій Ясинуватій Донецької області, де патруль СММ ОБСЄ збирався запустити безпілотник, щоб перевірити повідомлення про обстріл Донецької фільтрувальної станції. В цей час озброєні люди наставили на них зброю, підійшли і відібрали безпілотник, а відтак один із них почав стріляти в напрямку патруля, так що кулі лягли зовсім поруч.

«Обстріл беззбройних цивільних спостерігачів — це не просто пряма загроза життю відважних чоловіків і жінок, які роблять усе можливе, щоб принести Україні мир, це прямий виклик колективній волі 57 країн-членів ОБСЄ і мінським домовленостям», — наголосив Апакан, якого процитувало Радіо Свобода.

Він наполіг на необхідності притягнути винних до відповідальності і покласти край безкарності за такі дії.

Спостерігачі ОБСЄ неодноразово потрапляли під загрозу на сході України, де вони стежать за дотриманням мінських домовленостей. За даними ОБСЄ, значну більшість таких випадків спричинили бойовики підтримуваних Росією збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Схожі новини