Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Конкурс проектів пам'ятника Героям Небесної Сотні триватиме в статусі міжнародного

  • 19.02.2017, 14:31
  • 1 163

Журі відкритого конкурсу проектів пам'ятника Героям Небесної Сотні в Харкові проголосувало за його продовження в статусі міжнародного.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів член журі конкурсу, координатор харківського Євромайдану, журналіст Володимир Чистилін.

"В журі до 30 осіб: представники влади Харкова та області, громадськості, рідні Героїв Небесної Сотні, скульптори та архітектори. Журі розглянуло понад 20 проектів, виставлених на загальний огляд в обласному центрі культури та мистецтв, що на вулиці Пушкінській, і врахувало думку відвідувачів, висловлену, у тому числі, в онлайн-режимі. В результаті журі пропонує владі прийняти спільне рішення про продовження конкурсу в статусі міжнародного до 22 серпня: чим більше робіт - тим безпомилковіший вибір", - сказав Чистилін.

За його словами, потрібні нові учасники і нові ідеї: "Не випадково в рамках конкурсу тепер окремим рядком значиться конкурс студентських робіт".

"Зі складу журі виведені чотири особи, які тиснули на журі при виборі проекту пам'ятника на площі Свободи на місці пам'ятника Леніну", - додав Чистилін.

Схожі новини