Передплата 2024 «Добра кухня»

У Гонтаревої заперечують, що топ-менеджера НБУ "спіймали на хабарі"

  • 05.02.2017, 18:31
  • 1 091

Під час затримання силовиками директора департаменту НБУ безпосереднього факту отримання неправомірної вигоди не було.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає Еспресо.

"Прес-служба НБУ звертається до журналістів з проханням утримуватися від завчасних висновків, коментарів та упереджених суджень щодо обставин затримання ГПУ та СБУ директора Департаменту платіжних систем Національного банку", - зазначено у повідомленні регулятора.

У Нацбанку уточнили, що як стало відомо під час судового засідання у п'ятницю 03 лютого 2017 року: арешт відбувся за місцем проживання вночі, а не на місці скоєння злочину; під час згаданої події був обшук, а не затримання з хабарем, безпосереднього факту отримання неправомірної вигоди також не було.

У регуляторі відзначили, що "посередники або "спільники" у помешканні під час затримання також не знаходилися", а "кількість коштів, згаданих в звинуваченні, набагато більша за суму коштів, виявлених під час обшуку".

"Ми вважаємо, що ця справа потребує підвищеної уваги правоохоронних органів, оскільки у цьому провадженні є такий важливий факт: представник компанії, який заявляє, що за реєстрацію платіжної системи він заплатив хабар, раніше представляв компанію, у якої НБУ відкликав ліцензію", - зазначили у НБУ.

Національний банк заявив, що всебічно сприяє слідству та сподівається на неупереджене розслідування та дотримання принципу презумпції невинуватості.

Схожі новини