Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Полковнику ЗСУ Без’язикову оголосили про підозру у держзраді

  • 29.12.2016, 18:08
  • 1 026

Колишнього начальника розвідки одного з армійських корпусів затримали всередині грудня.

Слідчі СБ України за погодженням з Генпрокуратурою повідомили Івану Без’язикову про підозру у вчиненні державної зради, тобто злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України. Про це інформує прес-центр СБУ.

Нагадаємо, що оперативники спецслужби всередині грудня затримали колишнього начальника розвідки одного з армійських корпусів, який після полону перейшов на бік терористів.

«Служба має беззаперечні докази (показання свідків та оперативно-технічні матеріали) того, що зрадник співпрацював з розвідувальними структурами бойовиків, які підконтрольні російським спецслужбам, і навіть займав там одну з керівних посад», — наголосив заступник начальника Головного слідчого управління СБ України Віталій Маяков.

Нагадаємо, 12 грудня Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з "ДНР". За даними СБУ, військовий розвідник, полковник ЗСУ, звільнений з полону бойовиків влітку 2016 року, мав посвідчення, підписане ватажком "ДНР" Олександром Захарченком.

14 грудня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у зв'язках із бойовиками полковнику ЗСУ Без’язикову у вигляді утримання під вартою до 8 лютого.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини