Передплата 2024 ВЗ

Росія заявила про запуск газопроводу в окупований Крим

  • 27.12.2016, 14:21
  • 878

Путін заявив про початок подачі газу до анексованого Криму з материкової Росії після завершення робіт з приєднання газотранспортної системи півострова до магістральних газопроводів РФ.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це ще одне дуже важливе рішення для розвитку Криму на тривалу перспективу. Маю на увазі, що надходження російського магістрального газу на Кримський півострів дозволить нам створити абсолютно нову ситуацію з точки зору розвитку всього економічного комплексу, розвитку в соціальній сфері Криму і Севастополя», — сказав Путін.

«Ми всі разом з регіональною владою, муніципальними, з федеральними органами влади зробимо все для того, щоб газ дійшов до кінцевого споживача якомога швидше», — заявив президент РФ.

Згідно з повідомленням, запуск газопроводу дозволить забезпечити безперебійну подачу газу всім категоріям споживачів окупованого півострову шляхом інтеграції газопроводу в існуючу газотранспортну систему Криму .

Як зазначається, загальна протяжність газопроводу становить 358,7 км, у тому числі двонитковий перехід через озеро Тузла і Керченську протоку, а також газопровід-відвід на Сімферополь протяжністю 27,3 км.

Схожі новини