Передплата 2024 «Добра кухня»

В Австрії влада конфіскує будинок, де народився Гітлер

  • 15.12.2016, 18:40
  • 1 237

Австрійський парламент прийняв спеціальний закон, який дозволяє владі вилучити будинок, у якому в 1889 році народився Адольф Гітлер.

Таким чином хочуть запобігти перетворенню будівлі на місце паломництва неонацистів, повідомляє ВВС.

Зараз власницею триповерхової будівлі в місті Браунау-ам-Інн є пані Герлінда Поммер. Вона навідріз відмовляється продати будинок і не дозволяє жодних перепланувань.

З 1972 року муніципальна влада орендувала у неї будинок за високою ціною, аби не допустити його перетворення на туристичну пам'ятку. Зараз їй щомісяця платять 4800 євро.

Після того, як будинок вилучать, Поммер отримає компенсацію, суму якої не називають.

В Австрії вже не перший рік триває дискусія про те, що робити з будинком.

Міністр внутрішніх справ Вольфганг Соботка виступає за його знесення. Але група істориків, яких попросили надати свою думку, дійшла висновку, що знищення будівлі рівноцінне запереченню нацистського минулого країни.

На сьогодні єдиною вказівкою на історичне значення будівлі є пам'ятна дошка з написом: "За мир, свободу і демократію. Ні - фашизму. Мільйони полеглих нагадують нам про це". Ім'я Гітлера не згадується.

Батьки Адольфа Гітлера прожили в будинку на вулиці Зальцбургер-форштадт лише кілька тижнів. Згодом родина переїхала в інший район. Коли Гітлеру було три роки, сім'я виїхала з Браунау-ам-Інна назовсім.

Схожі новини