Передплата 2024 «Добрий господар»

Німецька контррозвідка попередила політичні партії про російських хакерів

  • 28.11.2016, 18:45
  • 1 268

Також влада інформуватиме щодо захисту комп'ютерів і мереж.

Гамбурзька контррозвідка попередила політичні партії про активність російських хакерів. Про це йдеться в офіційному документі, з яким ознайомилася редакція німецької газети Die Welt.

Відомство з охорони конституції Німеччини хоче під час бесід проінформувати партії про актуальність російських хакерських атаках, а також прийняти ряд заходів щодо захисту комп'ютерів і мереж.

Співробітники спецслужби з Гамбурга наводять як приклад попередження про хакерські атаки на кандидата в президенти в США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Ці атаки, йдеться в документі, продемонстрували, що їх публікація напередодні виборів у США ганьбить представників політичних і конституційних органів, а також впливає на хід виборів.

Нагадаємо, кандидат на пост президента США від демократів Хілларі Клінтон заявила, що комп'ютери Національного комітету Демократичної партії США зламали російські спецслужби.

Після цього Федеральне бюро розслідувань зафіксувало спроби зламу виборчих систем в штаті Арізона, до яких можуть бути причетні хакери з Росії.

Через деякий час Демократична партія США заявила про нову спонсоровану Росією кібератаку.

Раніше видання The Economist писало, що через кібератаки двох груп російських хакерів Fancy Bear і Cozy Bear, у російській розвідці виник конфлікт.

Група хакерів Fancy Bear також відома публікацією документів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Також російських хакерів у зломі акаунтів підозрює компанія Yahoo. Джерело: Die Welt

Прокуратура оскаржила невизнання бездіяльності Садового у ситуації з Грибовицьким сміттєзвалищем У той же час, суд постановив припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища.

Прокуратура Львівської області внесла до обласного апеляційного адміністративного суду скаргу на рішення Окружного адміністративного суду від 10 листопада, за яким невизнається протиправною бездіяльність мера міста та виконавчого комітету міської ради щодо вирішення проблеми Грибовицього сміттєзвалища. Про це повідомили в прес-службі відомства.

"А саме, не закриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону та будівництва на ній сміттєпереробного заводу, тощо", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що цьогоріч прокуратурою вкотре було подано позовну заяву до міського голови м. Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання до вчинення дій.

У суді прокуратурі відмовили у позові.

Нагадаємо, 29 травня на території Грибовицького сміттєзвалища у районі Львова сталася пожежа. Під час ліквідації трьох працівників Держслужби України з надзвичайних ситуацій, а також еколога привалило сміттям. Тіла трьох рятувальників знайшли 31 травня, а тіло комунальника не знайшли досі.

За фактом пожежі СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею про службову недбалість (ч.2 ст.367 ККУ). Увечері 7 червня на звалищі виникла нова пожежа, до ліквідації якої залучили авіацію. Пожежу ліквідували 10 червня.

Згодом стало відомо, що посадовців керівного складу Львівського комунального підприємства підозрюють у порушеннях, які призвели до обвалу відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Львівський окружний адміністративний суд постановив припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища. Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини