Передплата 2024 ВЗ

Луценко: "У справі Януковича фігурує 15 чинних нардепів"

  • 05.11.2016, 20:11
  • 1 474

У великому кримінальному провадженні про створення злочинного угруповання колишнім президентом України Віктором Януковичем фігурує півтора десятка народних депутатів, але подань щодо них поки що немає, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Я не прихильник анонсувати подання до Верховної Ради. Слідство триває. Щойно буде встановлено достатню кількість фактів - подання будуть. Зараз ми опрацьовуємо справи, в яких фігурує багато народних депутатів, щонайменше, півтора десятка, але це не означає, що я можу вже завтра подати подання", - сказав Луценко.

Він зазначив, що наразі достатньо фактів для аргументації подання до Верховної Ради лише стосовно депутата з фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського, який, за версією слідства, є співучасником злочину Януковича, що хотів поставити під контроль релігійну організацію Українську православну церкву.

"Хочу підкреслити, що це - одна зі справ Януковича, якому було мало узурпувати владу над Верховною Радою, Кабінетом Міністрів, судовою владою. Йому хотілося ще й контролювати релігійне життя України. І покійний митрополит Володимир, який мав величезний авторитет у вірян, став об'єктом незаконного тиску силовиків, які на команду Януковича позбавили волі одного з його найближчих людей - митрополита Драбинка з метою змусити його піти з посади", - сказав генпрокурор.

Він зазначив, що у цій справі є свідчення не лише самого Олександра Драбинко, а й інших осіб.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини