Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ОБСЄ запропонувала розвести сили на всій лінії зіткнення на Донбасі

  • 27.10.2016, 12:20
  • 708

На засіданні тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) висловилася за розведення сторін конфлікту по всій лінії зіткнення.

«Тристороння контактна група рішуче і принципово підтримує розведення сил по всій лінії зіткнення. Це вирішальний фактор для досягнення довіри. При цьому припинення вогню сприяло б якнайшвидшій імплементації рамкового рішення про розведення сил», — заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік журналістам за підсумками зустрічі, повідомила «Німецька хвиля».

Він розповів, що на зустрічі «обговорювалися питання модальності місцевих виборів, імплементація формули Штайнмайера і питання амністії», а також низка питань економічного врегулювання, в тому числі про поставку води та електроенергії в контрольовані сепаратистами регіони, про відновлення залізничних колій і ліній електропередачі.

За словами Сайдіка, як і раніше не вирішені проблеми з доступом спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на ділянки розведення сил. Він додав, що в даний час координатор гуманітарної підгрупи Тоні Фріш відвідує затриманих українських військових в самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Українська сторона на засіданні в Мінську поставила питання про ліквідацію «держструктур» в сепаратистських регіонах.

«Проведення виборів на території, яка не контролюється українською владою, де присутні іноземні війська і величезна кількість озброєнь, не є можливим», — написала прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

Схожі новини