Передплата 2024 «Добра кухня»

Прокурорів, причетних до конфлікту із НАБУ, відсторонили

  • 20.09.2016, 20:58
  • 1 369

Відповідне рішення прийнято з метою забезпечення здійснення ефективного, швидкого та неупередженого досудового розслідування.

Працівників Генеральної прокуратури відсторонено від виконання службових обов’язків на час проведення службової перевірки за фактом подій на вулиці Симона Петлюри у місті Києві за участі працівників ГПУ та Національного антикорупційного бюро України. Про це повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Генеральним прокурором України прийнято рішення про відсторонення трьох працівників Генеральної прокуратури України від виконання ними службових обов’язків на час проведення службового розслідування за фактом подій, які відбувались 12.08.2016 за участі працівників Генпрокуратури та Національного антикорупційного бюро України по вул. Симона Петлюри у місті Києві", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення про відсторонення, прийнято з метою забезпечення здійснення ефективного, швидкого та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом вказаних подій, яке здійснює Головне слідче управління Служби безпеки України.

Як повідомлялося, 12 серпня у Києві стався конфлікт між працівниками Національного антикорупційного бюро та співробітниками ГПУ. НАБУ відкрило кримінальне провадження стосовно працівників Генпрокуратури, які викрали і утримували працівників бюро. Згодом оприлюднили відео фрагментів свідчень працівників НАБУ, яких 12 серпня затримали співробітники Генпрокуратури і без складання протоколів утримували протягом 11-ти годин.

16 серпня правоохоронці прийшли з обшуками в Держприкордонслужбу Прикордонників Чопського загону запідозрили в незаконному вирубуванні та вивезенні з України дерев цінних порід на 19 млн грн. У результаті чотирьох офіцерів ДПСУ заарештували із можливістю внесення застави. Держприкордонслужба звинуватила військову прокуратуру в спробах дискредитації.

Служба безпеки, яка проводить розслідування, закликала очільника ГПУ відсторонити прокурорів від виконання службових обов’язків.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини