Передплата 2024 ВЗ

Нищук: "Україна не пустить на сцену Євробачення росіянина з "чорного списку"

  • 09.09.2016, 18:01
  • 1 292

Якщо Росія вирішить відправити на "Євробачення-2017" у Київ артиста, якому заборонено в'їзд на територію України, він не зможе взяти участь у конкурсі.

Про це на брифінгу заявив міністр культури Євген Нищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ті особи, які підпадають під санкції - з тих чи інших причин - відповідних органів, не Міністерства культури, а СБУ, - вони є сюди нев'їзними. Про тих осіб Росія, очевидно, може дізнатися, і якщо вони свідомо будуть іти на перемогу (у національному відборі. - Ред.) такої особи, це завідомо провокація", - сказав Нищук.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів щодо допуску на українське "Євробачення" співака й депутата Держдуми РФ Йосипа Кобзона, міністр підкреслив, що жодних винятків не буде. "Якщо люди підпадають під санції за порушення щодо прав, гідності українського народу, то ніяких компромісів не може бути", - наголосив він.

Водночас Нищук вважає, що в РФ є чимало порядних і гідних виконавців. "Є ті, хто розуміє, що мир - це головне, що мовою агресії говорити не можна, принижувати народ, а тим більше сусідів, не можна, а розмовляти треба виключно професійною мовою, мовою музики та співу", - сказав міністр.

Схожі новини