Передплата 2024 «Добрий господар»

Ірина Геращенко: "Україна і її день народження нас об'єднали"

  • 24.08.2016, 16:27
  • 1 459

Представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник Верховної Ради Ірина Геращенко у соцмережі поділилася враженнями від сьогоднішнього святкового військового параду.

Ірина Геращенко: "Україна і її день народження нас об'єднали"
Ірина Геращенко: "Україна і її день народження нас об'єднали"

«Товарищ москаль, на Украину зубы не скаль. И с Украиной шутки не шути. Ми б тебе, "товаришу" москаль, і не згадували в день Нашого Свята, якби ти не приперся своїми бридкими брудними берцями і вонючим камуфляжем на Нашу землю.

Але ти зробив зовсім протилежне - не приборкав, не злякав. А згуртував, об'єднав, зробив нас сильнішими.

Чи знаєте ви, " браття", що таке, коли сотні дорослих чоловіків, що бачили десятки смертей, плачуть під " Пливе кача"..... Не забудемо вам і непростимо....

Чи знаєте ви, що відтепер наші державні символи - прапор, гімн , наш тризуб- герб викликають у нас абсолютно інші емоції, аніж два роки тому. Що ще мости, до перехоплення горла ми розуміємо, що це символи нашої незалежності. Від вас, " браття".

Ми усвідомлюємо відповідальність за те, що маємо вистояти і відстояти нашу Незалежність і змінити країну. Зробити її європейської і заможною. Це був чудовий парад. Ми побачили Іншу Армію. Якою пишаємося. Ми так несамовити кричали, коли президент нагороджував званням генерал - майора легендарного Ігоря Гордійчука, якого в страшному 2014 везли в морг після бою на Савур- Могилі, бо в нього не було півчерепа... А Ігор вижив, і сьогодні він САМ стояв і з гордістю дивився на своїх вихованців з ліцею Богуна! І весь Хрещатик стер руки , так ми аплодували , коли йшли мобілізовані з АТО, з засмагалими не на морях обличчями! І , нарешті, ми побачили справжню сучасну техніку, що її чекають на фронті і куди вже сьогодні вона поїде. Ці грубіці і танки, вироблені на народні гроші, на сплачені податки- вселяють впевненість, що вистоїмо. З такими хлопцями, що йшли сьогодні Хрещатиком. Ми відчували іх надійність, вони - наше захоплення, любов і віру !

Коли ідеш по асфальту в при фронтових містах- він співає від вищерблин асфальту від броні. І як тепер трохи співатиме асфальт на Хрещатику- то не страшно, може деякі " Мерседеси" і " Бентлі" згадають, що лише за декількасот кілометрів- війна....

І ще — вперше за два роки я знову відчула ( і знову на Майдані) такі важливі для нас єдність і любов. Україна і її день народження нас об'єднали. Я так рада, що на цей Парад були запрошені і колишні полонені, і воїни, і поранені, що проходять реабілітацію. Посли, святі отці, і головне- українці, кияни, гості столиці - ми правда всі об'єдналися в ці важливі для нас хвилини: і плакали під " Пливе кача", і підспівували " Червону калину" під рокіт танків, і аплодували нашим воїнам. Чудова промова президента. Важлива нова традиція- вручення бойових прапорів військовим частинам, що відзначилися на фронті! Дуже урочисто і емоційно. І потім- радісні зустрічі з тими, з ким бачилися в госпіталях, кого визволили з полону. І думи про тих, кого маємо витягти. І звільнити- весь Наш Крим і Донбас. Зі святом, друзі!», — написала Ірина Геращенко у Фейсбуці.

Схожі новини