Передплата 2024 «Добра кухня»

Fitch залишило рейтинги України на переддефолтному рівні

  • 26.07.2016, 14:09
  • 888

Агентство підтвердило довгостроковий рейтинг України в національній валюті на рівні "CCC". 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента («РДЕ») України в національній валюті на рівні «CCC» ("переддефолтний").

Як повідомляється на сайті агентства, довгостроковий рейтинг пріоритетних незабезпечених облігацій країни в національній валюті також підтверджено на рівні «CCC», короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні «C», визначено короткостроковий РДЕ в національній валюті «C».

Як наголошується в повідомленні Fitch, перегляд рейтингів суверенних емітентів повинен відбуватися за опублікованим графіком, згідно з яким, перегляд рейтингів України припадав на 11 листопада, однак агентство може відступити від цього порядку, зокрема, при зміні рейтингової методології, чим і зумовлений цей перегляд рейтингів.

За інформацією Fitch, рейтинг відображає думку агентства, що в Україні відсутні ключові чинники, необхідні для підвищення рейтингу в національній валюті, включаючи чинник сильних фундаментальних показників з державних фінансів щодо фундаментальних показників по зовнішніх фінансах і чинник пріоритетності кредиторів у національній валюті щодо кредиторів в іноземній валюті.

Схожі новини