Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зловив покемона за... 255 гривень

  • 22.07.2016, 13:10
  • 2 055

Поліція оштрафувала водія, який, сидячи за кермом, грав у популярну віртуальну забавку

Зловив покемона за... 255 гривень
Зловив покемона за... 255 гривень

В українців “зриває дах” від нової віртуальної гри Pokemon Go. Львів’яни — не виняток. Уночі 19 липня львівські патрульні затримали водія, який, порушуючи Правила дорожнього руху, “ловив покемонів”. Як розповіла “ВЗ” прес-секретар Патрульної поліції Львова Катерина Рибій, машина стояла просто посередині дороги на перехресті біля Підзамча. Коли патрульні підійшли до неї, водій зізнався, що полював на покемонів.

«Виявилося, що у водія не було документів, - розповіла Катерина Рибій. - Він був адекватний, ішов на співпрацю з патрульними, його дружина по скайпу показала його техпаспорт. За відсутність документів ми зробили зауваження. Оскільки він жив неподалік, патрульні під’їхали з ним додому, де він показав документи на автомобіль та водійське посвідчення. Але за порушення Правил дорожнього руху патрульні наклали на нього штраф — 255 гривень”.

Гра Pokеmon Go - поєднання віртуального світу і реального життя. Полягає в тому, що гравці, тримаючи перед собою смартфон, крокують вулицями, при цьому на екрані ґаджета виникають різні покемони (віртуа­льні персонажі, маленькі монстрики), яких треба “ловити”, а потім тренувати і вчити битися. Розробники цього чергового віртуального шаленства реанімували призабутих уже покемонів (перша комп’ютерна гра про них з’явилася у світі у 1996 році) і “поселили” їх у сучасні ґаджети. Нова віртуальна гра приносить своїм розробникам близько 1,6 млн. доларів на день.

Схожі новини