Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США пообіцяли Луценку допомогу у поверненні корупційних активів

  • 20.07.2016, 18:18
  • 859

Генеральний прокурор Юрій Луценко обговорив з заступником міністра фінансів США з питань фінансової розвідки та протидії фінансуванню тероризму Адамом Сзубіним питання пошуку та повернення активів, одержаних злочинним шляхом.

Про це інформує прес-служба ГПУ, передає Укрінформ.

«Офшорні зони є серцем української корупційно-мафіозної системи. Спільні скоординовані зусилля України та США у виявленні на цих територіях активів, отриманих злочинним шляхом, є ключем від успіху у боротьбі з легалізацією коштів та фінансуванням тероризму» - відзначив Луценко.

У свою чергу Адам Сзубін підтримав наміри генеральної прокуратури щодо розширення подальшої взаємодії та висловив готовність американської сторони активізувати і посилити двосторонню співпрацю у боротьбі зі злочинністю у фінансовій сфері.

Враховуючи, що фінансування тероризму є відносно новою категорією злочинів, які розслідуються органами слідства України, Луценко та Сзубін також обговорили можливість надання американською стороною технічної допомоги, необхідної для підвищення ефективності на цьому напрямку.

Схожі новини