Передплата 2024 ВЗ

Бійці, які захопили в полон Александрова та Єрофєєва, знаходяться під арештом

  • 26.05.2016, 15:12
  • 1 340

Бійців 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, які захопили в полон спецназівців ГРУ Росії Єрофєєва і Александрова в бою під містом Щастя Луганської області у травні 2015 року, військова прокуратура підозрює в організації контрабанди у «транснаціональних масштабах» і у вбивстві Андрія Галущенка і Дмитра Жарука, які працювали у мобільній групі, що боролася із контрабандою в АТО.

Бійці, завдяки яким Україна має доказ участі регулярних підрозділів Збройних сил Росії у боях на боці сепаратистів, перебувають під домашнім арештом. Як повідомив комбриг 92-ї бригади Віктор Ніколюк, розвідникам Олександру Свідро і Павлу Долженку, окрім замаху на вбивство, інкримінують перевезення наркотиків на 25 мільйонів гривень і ще на мільйон звичайної контрабанди, передає Громадське.

Комбриг, який теж брав безпосередню участь у захопленні Єрофєєва і Александрова, відкидає звинувачення. Наразі військова прокуратура вважає його організатором угруповання, що кришувало контрабанду і здійснило замах на групу «Ендрю» Андрія Галущенка.

Схожі новини