Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацбанк підтримує скасування 2% пенсійного збору при купівлі валюти

  • 25.05.2016, 20:35
  • 1 319

Зазначається, що сума збору не має суттєвого впливу на доходи бюджету, проте спонукає до переходу валютообмінних операцій до тіньової сфери.

Національний банк України планує подальше послаблення валютних обмежень та підтримує скасування 2% збору в Пенсійний фонд при обміні валюти.

Про це повідомляється на сторінці регулятора у соцмережі Facebook з посиланням на директора департаменту відкритих ринків НБУ Сергія Пономаренка, передає УНІАН.

За його словами, сума збору не має суттєвого впливу на доходи бюджету, проте спонукає до переходу валютообмінних операцій у тіньову сферу.

Пономаренко зазначив, що пом'якшення буде по тим нормам, ослаблення яких не похитне стабільність грошово-кредитного та валютного ринків.

Також він нагадав, що кроки з лібералізації будуть прив'язуватися до певних умов, а не конкретних термінів.

"Ми розуміємо всі складнощі роботи бізнесу, викликані низкою обмежень на валютному ринку, введених центральним банком у 2014-2015 роки. Тоді це були необхідні антикризові кроки. На сьогодні валютний ринок задовольняє попит на валюту, НБУ дає можливість майже щодня купувати валюту для нарощування міжнародних резервів", - зазначив Пономаренко.

Схожі новини