Передплата 2024 ВЗ

Мешканці містечка на Львівщині стали жертвами масового телефонного шахрайства

  • 19.05.2016, 13:11
  • 1 807

Масовий випадок телефонного шахрайства трапився вчора, 18 травня у Жовкві на Львівщині.

Про це Гал-інфо розповіли читачі, які зателефонували до агенції.

За словами читачів, учора мешканцям Жовкви телефонували невідомі люди і повідомляли, що з їхніми родичами трапилася якась біда і щоб їм допомогти, потрібні гроші. Кілька людей повірили шахраям і справді принесли певні суми у вказане шахраями місце. Серед них навіть була мати одного з місцевих депутатів .

У Жовківському відділенні Нацполіції інформацію підтвердили.

«Вчора до нас із заявами звернулися двоє осіб. За словами постраждалих, їм зателефонували невідомі люди, повідомили про те, що з їхніми родичами щось трапилося і попросили принести і покласти гроші у вказане місце. Мешканці, навіть не перевіривши інформацію, не зателефонувавши, принаймні своїм родичам, чинили так, як їм сказали. Потім, зрозумівши, що їх надурили, звернулися до нас», - розповів керівник відділу Олександр Гостіщев.

Справу розслідують, шахраїв шукають.

Як зауважив Олександр Гостіщев, подібні випадки шахрайств стали в Україні масовими. Часто телефонують навіть з місць позбавлення волі і просять переказати гроші на банківську картку. Згодом сім-картку викидають, то ж знайти шахраїв за номером телефону дуже важко.

Схожі новини