Передплата 2024 «Добра кухня»

Виманила 1,5 млн грн — за «зняття вроків»

Правоохоронці затримали уродженку Білої Церкви та доставили у СІЗО

Співробітники Відділення поліції № 1 Хустського РУП затримали 22-річну аферистку, уродженку Білої Церкви, що на Київщині, яка виманила у потерпілої понад 1,5 млн грн та ювелірні прикраси — за «зняття вроків». Про це повідомили у відділі комунікації поліції у Закарпатській області.

Як розповіли правоохоронці, до поліції Ір­шави звернулася 23-річна закарпатка. Жінка розповіла, що стала жертвою аферистки, яка за гроші обіцяла «відвести від її сім'ї біду». Заявниця від­дала шахрайці всі свої заоща­дження.

Співробітники поліції Ірша­ви розпочали розслідування та з’ясували, що потерпіла в ме­режі Інтернет натрапила на про­позицію 22-річної користувачки, яка нібито знімає «вроки» та до­помагає владнати сімейні про­блеми.

Жінка звернулася до так зва­ної провидиці. Та запевнила клі­єнтку, що на її рідних наведе­на «порча». Надалі, пообіцявши вирішити проблему, за кілька «траншів» виманила у потерпі­лої 1,5 млн гривень та понад 70 грамів ювелірних виробів із зо­лота. Зловмисниця просила у потерпілої гроші - то на інвен­тар для проведення обрядів, то за певні ритуали на кладовищі.

Протягом доби правоохо­ронці встановили місцезнахо­дження аферистки — жінка пе­ребувала на території міста Чернігова, де винаймала квар­тиру. За місцем її проживан­ня слідчі провели санкціонова­ні обшуки. Вилучили телефон, банківські картки, квитанції та ювелірні прикраси, зокрема й ті, що належать потерпілій.

Підозрювану доставили у За­карпатську область та помістили в ізолятор тимчасового триман­ня. За фактом шахрайства, вчи­неного в особливо великих роз­мірах, слідчі, за процесуального керівництва Іршавського відділу Хустської окружної прокуратури, повідомили їй про підозру за ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України. Окрім цього, їй вже об­рано запобіжний захід — триман­ня під вартою з можливістю вне­сення застави у сумі понад 1,4 млн гривень.

Затриманій загрожує до 12 років позбавлення волі з кон­фіскацією майна.

Наразі поліціянти встанов­люють імовірних спільників зло­вмисниці та інших людей, що потерпіли від її шахрайських дій. У справі триває слідство.

Схожі новини