Передплата 2024 ВЗ

Нацбанк зняв частину валютних обмежень

  • 05.05.2016, 19:37
  • 1 399

Сьогодні правління Національного банку прийняло Постанову № 308 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

З 11 травня не обов'язково продавати валюту для іноземних інвестицій в Україні. Також зменшений термін замовлення купівлі валюти в банках.

"Національний банк звільнює від обов'язкового продажу кошти, що надходять для здійснення іноземних інвестицій в Україні", - повідомляє регулятор.

Також документ скорочує строк резервування банками гривневих коштів для купівлі іноземної валюти за дорученням клієнтів. Замість чотирьох операційних днів тепер цю операцію зроблять за три дні. Так само скорочено строк перерахування гривень на кореспондентські рахунки банків-нерезидентів. Але такі операції вимагають підтвердження з боку Національного банку.

"Знято заборону на купівлю іноземної валюти за продукцію, імпортовану в Україну до 01 січня 2015 року, за договорами, за якими відбулася заміна боржника та/або кредитора у зобов'язанні. Водночас скасовано цю заборону для перерахування коштів у гривнях на користь нерезидентів через кореспондентський рахунок банку-нерезидента, відкритий в уповноваженому банку", - повідомляють в НБУ.

Схожі новини