Передплата 2024 «Добра кухня»

Норвегія збудує стіну на кордоні з Росією

  • 30.04.2016, 16:28
  • 12K

Норвегія прийняла рішення про будівництво стіни на кордоні з Росією, повідомили в Міністерстві юстиції і громадської безпеки країни.

Уряд країни прийняв рішення про введення нових заходів безпеки на пропускному пункті Стурскуг на російсько-норвезькому кордоні, пише ВВС, передає Громадське.

Як зазначається, планується збудувати паркан висотою близько 3,5 метрів і довжиною 200 метрів.

У відомстві пояснили, що рішення прийнято, для того, щоб показати, наскільки Норвегія серйозно ставиться до дотримання домовленостей в рамках Шенгенської угоди.

«Останні події показали те, як важливо точно знати, хто проникає на територію Норвегії та Шенгенської зони», — заявив представник міністерства.

Як пише агентство, російська влада була поінформовані про плани Норвегії.

Норвезьке видання NRK раніше повідомило, що про зведення стіни попросила глава поліції району Фіннмарк, що межує з Росією, Елен Катрін Хаетта. Вона побоюється, що приплив біженців в країну може вийти з-під контролю.

За даними видання, норвезька влада боїться повторення кризи з біженцями, яка сталася минулої осені, коли в країну почали приїжджати біженці через кордон з Росією.

Як зазначається, стіну на кордоні з Росією збирається зводити і Естонія. Гроші з бюджету країни на ці цілі виділені вже в цьому році.

За даними агентства, основна мета зведення стіни — це запобігання незаконному перетину кордону і зниження злочинності. Висота стіни складе 2,5 метра, а довжина - 90 км. Загальна протяжність російсько-естонської кордону при цьому 138 км.

Схожі новини