Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генпрокуратура Росії "вибиває" з глави "ДНР" гроші за вкрадене пальне

  • 07.04.2016, 13:48
  • 1 219

Військова прокуратура Росії та ФСБ викрили главу "ДНР" Олександра Захарченка в розкраданні значного обсягу пального, що постачається до Донбасу.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає Еспресо.TV.

На початку березня органи військової прокуратури та ФСБ Російської Федерації викрили схему розкрадання значного обсягу пального з ешелонів, що регулярно прибувають з Росії до Іловайська. Була доведена безпосередня причетність до цього злочину голови "ДНР" Олександра Захарченка та колишнього секретаря "радбезу" Олександра Ходаковського. Вони реалізували вкрадене пальне через незаконно привласнені АЗС відомих українських мереж "Паралель" та "ОККО".

За даними розвідки, на адресу Захарченка та Ходаковського Генеральною прокуратурою РФ направлені приписи з вимогою повернути до російського бюджету загальну суму вартості вкраденого пального.

Встановлено, що відмова Захарченка визнати свою провину та намагання перекласти всю відповідальність на Ходаковського стала останньою краплею, що змусила Ходаковського заявити про намір оприлюднити "резонансні" матеріали щодо причетності глави "ДНР" до тяжких кримінальних злочинів.

Схожі новини