Передплата 2024 «Добра кухня»

Меджліс: "Суд заарештував кримських татар, затриманих 11 лютого"

  • 12.02.2016, 16:58
  • 629

Меджліс кримськотатарського народу повідомляє, що чотирьом затриманим в анексованому Росією Криму 11 лютого кримських татар суд обрав запобіжний захід – арешт. 

«Сьогодні, 12 лютого 2016 року, в Київському районному суді Сімферополя відбулося судове засідання у справі затриманих 11 лютого кримчан — Емір-Усеіна Куку, Енвера Бекирова, Мусліма Алієва і Вадима Сірука. Їх звинувачують за частиною 2 статті 250.5 Кримінального кодексу Російської Федерації («Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації»)», — йдеться в повідомленні прес-служби меджлісу.

Суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою до 8 квітня 2016 року.

У Криму 11 лютого відбулися обшуки в будинках кримських татар. Були затримані 12 людей, після допитів більшість відпустили. Пізніше призначена російською владою прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що кримське управління ФСБ Росії затримало чотирьох людей в рамках кримінальної справи за фактом діяльності «терористичної організації «Хізб ут-Тахрір».

У Меджлісі кримськотатарського народу ці обшуки назвали новою хвилею репресій проти кримських татар.

Міністерство закордонних справ України в зв’язку з цим 12 лютого висловило протест і закликало посилити тиск на Росію.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Схожі новини