Передплата 2024 «Добра кухня»

Російські фури ринули на Закарпаття…

  • 11.02.2016, 18:41
  • 1 956

Польща припинила пропуск вантажних транспортних засобів з реєстраційними номерами РФ.

Під Ужгородом на КПП Ужгород-Вишнє Нємецьке спостерігається чимала черга із вантажівок з російською реєстрацією. Останні ринули на Закарпаття після того, як поляки, на відміну від України, припинили видавати дозволи на транзит їхньою територією такого виду російського транспорту.

Наразі у черзі перед українсько-словацьким кордоном близько 80 фур. Раніше вони їхали у Європу через Львівщину та Волинь. Однак у зв’язку з непідписанням міждержавної угоди між Республікою Польща та Російською Федерацією «Про застосування правил здійснення автомобільних перевезень з Російською Федерацією та встановлення квот на 2016 рік» польська сторона припинила пропуск вантажних транспортних засобів з реєстраційними номерами РФ, які слідують із Республіки Білорусь транзитом через територію Республіки Польща до країн ЄС.

Начальник відділу прикордонного контролю Чопського прикордонного загону Юрій Ковальчук каже, що за день пропускають близько 70 вантажівок. Порожні фури оформляють швидше. А на завантажені йде багато часу, оскільки українська сторона не обладнана сканерами, котрі у рази пришвидшують огляд.

А от начальник Закарпатської митниці ДФС Володимир Колесников обіцяє, що сканери в Ужгороді скоро будуть. Їх мають завезти з Одеси найближчими днями.

Закарпатська обл.

Схожі новини