Передплата 2024 «Добра кухня»

У Мінфіні пояснили, хто дасть Україні $10 млрд цього року

  • 10.02.2016, 20:36
  • 874

Міністерство фінансів України підтверджує плани по залученню в 2016 році $8-10 млрд фінансової допомоги від зовнішніх кредиторів, в тому числі $ 5,8 млрд - від Міжнародного валютного фонду.

Про це сказала міністр фінансів Наталія Яресько на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики в Києві в середу, повідомляє Еспресо.TV.

"Ми плануємо отримання від $8 до $10 млрд в цьому році на бюджетні та інвестиційні потреби, в тому числі $5,8 млрд - від МВФ (це чотири транші), від США - $1 млрд (це гарантії на випуск наших єврооблігацій), далі - частина від Японії, Швейцарії та ЄС в рамках наявної лінії макрофінансової допомоги - це $1,2 млрд, ще від Польщи, Німеччини, Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейського інвестиційного банку та Світового банку (СБ)", - повідомила Яресько.

Вона при цьому зазначила, що частина вказаної суми, в тому числі кредити від ЄБРР, німецького банку розвитку KfW, СБ і від Польщі, буде направлена ​​безпосередньо на фінансування інвестиційних проектів, а не на фінансування бюджету або поповнення резервів.

Схожі новини