Передплата 2024 «Добра кухня»

Павленко: "ЄС допоможе Україні в імплементації стратегії розвитку сільського господарства"

  • 09.02.2016, 14:09
  • 827

Європейський Союз готовий сприяти Міністерству аграрної політики та продовольства України в реалізації стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період до 2020 року.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з предствниками ЕС в Україні, передає прес-служба Мінагрополітики.

“Наші європейські партнери високо оцінили результат спільної роботи українських та міжнародних експертів, результатом якої стала розробка Стратегії. Наступним етапом співробітництва має стати реалізація спільного з ЄС проекту “Підтримки імплементації сільськогосподарської та продовольчої політики” — зазначив міністр.

Так, реалізація спільного проекту розпочалась 1 лютого 2016 року.

Основна мета проекту — підсилення потенціалу Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо імплементації стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій відповідно до зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію та поглибленої всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

За словами міністра, стратегія є дієвою дорожньою картою реформування аграрного сектору в Україні. Стратегія окреслює першочергові та довгострокові заходи та очікувані результати, а також включає деталізований план дій до виконання. Загальною метою стратегії є підвищення конкурентоздатності сільського господарства і сприяння розвитку сільських територій на сталій основі відповідно до стандартів ЄС і міжнародних стандартів.

Джерело: День

Схожі новини