Передплата 2024 «Добрий господар»

У НАБУ з’явиться рота спецназу та бронетехніка

  • 09.02.2016, 12:58
  • 919

У складі спецназу Національного антикорупційного бюро буде 96 бійців і бронетехніка, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

У НАБУ з’явиться рота спецназу та бронетехніка
У НАБУ з’явиться рота спецназу та бронетехніка

Більше 30 бійців вже склали присягу в Києві. На церемонії були присутні президент України Петро Порошенко і директор НАБ Артем Ситник, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами директора НАБУ, завданнями цього спецназу буде затримання підозрюваних, забезпечення безпеки учасників процесу та забезпечення безпеки співробітників НАБУ і спеціальної антикорупційної прокуратури в разі, якщо для них буде певна загроза в процесі розслідування.

«Нас часто запитують, навіщо йому бронетехніка, я відповідаю, що повноцінний підрозділ спецоперацій повинен мати бронетехніку для того, щоб проводити

тренування і по-друге, затримання, і у нас вони вже були, в зоні АТО, і відповідно я не виключаю того, що такі затримання можуть бути там, і ми б хотіли проводити ці затримання абсолютно автономно», — сказав Ситник.

Він також не виключив, що представники цього управління зможуть брати участь в антитерористичній операції, «оскільки це справжнє підрозділ сил спецоперацій, спецназ».

Схожі новини