Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Google інвестує $25 млн в розробку ліків проти захворювань серця

  • 09.11.2015, 10:05
  • 696

Дочірня компанія американської корпорації Google - Google Life Sciences - стане учасником науково-дослідного проекту з вивчення нових методів боротьби з захворюаннями серцево-судинної системи людини.

Про це стало відомо в ході конференції Американської кардіологічної асоціації (АКА), повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Associated Press.

Загальна вартість проекту складе $50 млн. АКА і Google профінансують його порівну. Ім'я глави спільного підприємства буде оголошено на початку наступного року.

Як пояснив глава Google Life Sciences Енді Конрад, на планеті найбільше помирає людей саме через серцево-судинних захворювань, тому "ця проблема дозріла для того, щоб почати вирішувати її за допомогою інновацій".

Він підкреслив, що лідером проекту може стати як відомий кардіолог, так і будь-який інший чоловік, якщо він буде здатний виконати всі вимоги.

Google Life Sciences була створена на базі біомедичного підрозділу Google в серпні 2015 року. Дочірня компанія займається розробками, які повинні допомогти людям в лікуванні різних захворювань. Наприклад, вона повинна створити спеціальні контактні лінз для хворих на діабет, які забезпечені датчиком для безперервного вимірювання рівня глюкози в сльозі.

Схожі новини